Beeliners
Dennis van Heijningen

Dennis van Heijningen startte in april 2017 als zzp’er met het bedrijf MEA-Innovation B.V.. “Na 17 jaar in comfortabele loondienst was het dan toch echt tijd om de sprong te wagen. Ik kon écht iets nieuws ontwikkelen, in totale vrijheid. Met dit bedrijf richt ik me op energiemanagement en slimme toepassingen hierop. Om een voorbeeld te geven van toepassingen ontwikkelde ik zelf een product: een module die live weergeeft wat je verbruikt aan energie en water in je huis, en waar je vervolgens acties aan koppelt. Geschikt voor elk huishouden met een slimme meter. Bijvoorbeeld: als de opbrengst van je zonnepanelen hoog is, maar je verbruik relatief laag, waar pas je dan de overgebleven energie toe? Als je dat automatiseert bespaar je een hoop energie."

Dennis wilde het product testen en ging met zijn plan naar het Ondernemersloket Enschede. “Ze vonden het zo interessant, dat ze me wezen op de Grunderstein Ondernemers Awward van de Euregio. Doordat ik daarmee een award won heb ik aan veel meer mensen kunnen vertellen wat ik doe en waarom. Ik leer steeds meer andere ondernemers kennen, ook in het verlengde van mijn eigen business. In Enschede is de wil om samen te werken hoog, er is geen sprake van eilandjes. Dat is geweldig voor startende ondernemers."

Zzp’er is Dennis niet meer, zijn bedrijf kwam in een stroomversnelling terecht. In maart 2018 startte Dennis zijn tweede bedrijf Beeliners. Vanaf eind september kun je Dennis en zijn 4 nieuwe medewerkers vinden in Gebouw N op het High Tech Business Park in Hengelo. Daarmee helpt Dennis bedrijven en met strategische en technologische ondersteuning op het gebied van nieuwe innovaties en concepten. “De ontwikkeling gaat zó snel, en de mogelijkheden zijn zó eindeloos, dat hou je als ondernemer niet bij naast je dagelijkse bedrijfsvoering. Maar als specialist wel, en ik vind het geweldig om er bovenop te zitten. Zelf ondernemen is spannend maar ik ben trots op het resultaat tot nu toe!”

Meer info: www.Beeliners.com