Sinior Hypotheek & Financieel Advies
Ninorta Demir
Van ondernemersadviseur naar ondernemer in H164
Ninorta Demir volgde haar passie en ging in juli 2018 van start met haar eigen bedrijf Sinior Hypotheek & Financieel Advies. Dit idee kwam niet uit de lucht vallen, legt Ninorta uit: “Ik heb dit werk vele jaren bij de bank gedaan. Dat vond ik altijd heel erg leuk. Van daaruit ben ik doorgegroeid naar andere functies, zoals leidinggevende en businesscontroller. Na mijn bankcarrière ben ik bij ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) aan de slag gegaan als ondernemersadviseur. Toen ik in juli 2017 ging lunchen met een oud-collega van de bank werd ik weer geprikkeld door mijn toenmalige werkzaamheden als financieel adviseur en dacht ‘dat heb ik altijd het leukst gevonden, dat moet ik eigenlijk weer gaan doen’! En ik besloot om dat voor mezelf te gaan doen.”
 
Opleidingen ter voorbereiding op de start
Om als financieel adviseur aan de slag te gaan, moet je een vergunning aanvragen bij de AFM en daarvoor heb je onder andere diverse certificaten nodig. Ninorta moest de certificaten die ze al bezat weer updaten en opleidingen volgen. “In een half jaar tijd heb ik naast mijn baan deze opleidingen gevolgd en gehaald. Eind februari ben ik gestopt bij het ROZ en fulltime aan de slag gegaan met de verdere voorbereidingen voor mijn eigen bedrijf en het verkrijgen van de vergunning. Ik moest een ondernemingsplan en financieel plan schrijven. De AFM wil weten of je goed hebt nagedacht over hoe je een en ander gaat aanpakken en zij willen weten of je het financieel kunt dragen. Ook voeren ze een betrouwbaarheidsonderzoek uit. Gelukkig had ik de vergunning vrij snel binnen en kon ik in juli 2018 echt van start!”
 
Kantoorruimte in Ondernemerscentrum H164
Sinds de start is Ninorta met haar bedrijf gevestigd in Ondernemerscentrum H164 in Hengelo. “Ik heb er heel bewust voor gekozen om niet vanuit huis te werken. Ik werk met privacygevoelige gegevens en ook vanwege afleiding thuis wilde ik dat niet. Op zoek naar een kantoorruimte hoefde niet. Ik heb jarenlang in H164 gewerkt bij ROZ en wist meteen dat ik daar wilde zitten. Het is betaalbaar, heel dicht bij huis én ik ben in beeld bij iedereen omdat ze me al kennen. Dat heeft me meteen klanten opgeleverd. Het ondernemerschap én de ruimte hier bevallen me erg goed. Ik dacht dat ik het team erg zou missen. Maar als ik mensen om me heen wil hebben, kan dat heel makkelijk hier. En als je dat even niet wilt, dan trek je gewoon de deur dicht. De ideale plek voor een starter, vind ik! Ik heb ook veel contacten met de andere ondernemers hier in het pand. Eén van de huurders heeft de bestickering voor mijn auto geregeld en een ander heeft mij geholpen bij mijn website en social media. We proberen elkaar echt te versterken en verder te helpen. Ook vanuit de trainingen die ik bij ROZ heb gevolgd over marketing en social media heb ik leuke contacten overgehouden.”
 
Goed van start
Sinior Hypotheek & Financieel Advies kende een hele goede start. “Boven verwachting zelfs”, vertelt Ninorta. “Ik kreeg de opdrachten min of meer vanzelf binnen, vanuit mijn netwerk en via social media. Nu is het iets rustiger. Ik heb me tot nu toe vooral geprofileerd als hypotheekadviseur en ga nu ook meer naar buiten treden als financieel adviseur.”
 
Toekomstplannen
Ninorta heeft een heldere ambitie: ze hoopt uit te groeien naar een kantoor met ongeveer vijf medewerkers. “Veel groter hoef ik niet te worden. Ik wil namelijk persoonlijk en laagdrempelig blijven, mijn klanten kennen. Mijn dienstverlening op financieel gebied wil ik wel uitbreiden en daarvoor heb ik meer mensen nodig. De financiële wereld is erg kennisintensief. Je certificaten en diploma’s moeten up to date blijven en je moet de actualiteiten continu bijhouden. Dat is niet te doen in je eentje. Om toch alles te kunnen bieden, heb je meerdere mensen nodig. Daarnaast ben je dan ook minder kwetsbaar. Ik ben pas geleden al een samenwerking aangegaan met een andere zzp’er die ook actief is op dit vlak. We vervangen elkaar bij ziekte en als we bepaalde klanten niet kunnen bedienen, dan verwijzen we naar elkaar door!”
 
Check de website: www.sinior.nl