Vitalentiz
Martine Siemerink
Zorgen voor werkverblijding! Dat is wat Martine Siemerink met haar bedrijf Vitalentiz doet. Als er bij bedrijven ergens druk ontstaat, de balans is zoek of er is wat aan de hand met de medewerkers, dan helpt Martine om tot een oplossing te komen. Op welke manieren? Daar kan ze honderduit én enthousiast over vertellen.
 
Aandacht voor vitaliteit en talent
“De naam Vitalentiz is een combinatie van vitaal en talent, dat staat centraal. Mijn dienstverlening bestaat uit vier pijlers: werkvitaliteit, werktalenten, werksynergie en werkgeverwissel. Om duurzame inzetbaarheid te vergroten is aandacht voor vitaliteit in het werk cruciaal. En dat is meer dan alleen fysieke gezondheid, juist ook mentaal. Daar help ik mensen individueel bij, zodat ze weer lekker in hun vel zitten en met energie naar het werk gaan. Werkgevers schakelen mij bijvoorbeeld in wanneer het stroef loopt binnen een team. Ik breng alle teamleden in kaart en kijk hoe je het beste uit elk individu kunt halen. En als het echt niet meer werkt, help ik mensen ook van werkgever te wisselen.”
 
Van idee naar start
Martine had al 20 jaar ervaring in het vak, waarvan de laatste jaren als loopbaanadviseur en vitaliteitscoach in de techniek. “Ik kwam erachter dat veel mensen de werkdruk niet aan konden. Ze kregen last van stress, de één na de ander viel uit. En er is al bijna continu een tekort in deze sector, dan wil je niet dat de mensen ook nog uitvallen. Daar wilde ik iets aan doen en toen ben ik vitaliteitscoach geworden. Bij mijn werkgever was ik altijd al ondernemend bezig en ik dacht er steeds vaker over na om dit werk voor mezelf te gaan doen. Bij een werkgever zit je toch in een bepaald stramien, en ik wilde er mijn eigen draai aan blijven geven, echt de tijd nemen voor mensen. Op 1 oktober vorig jaar werden die ideeën werkelijkheid en ben ik voor mezelf begonnen!”
 
Professionele ruimte in H164
In de voorbereiding op de start zocht Martine contact met ROZ. “Ik heb enkele trainingen gevolgd, waaronder administratie, online marketing en social media, en een adviesgesprek gehad met Chantal Os. Zij wees me op de mogelijkheid om te huren in Ondernemerscentrum H164. Ik twijfelde even omdat ik nog niet eens gestart was, maar als ondernemer moet je groots denken. En hoe ideaal zou het zijn als ik een plek zou hebben waar ik professioneel mensen kan ontvangen. Vanwege de trainingen kende ik H164 al. Ik had daar een goed gevoel bij en heb toen besloten om te gaan huren. Mijn 1e klant kwam vanuit België hier een assessment doen, hoe gaaf is dat! Ik ben nog steeds erg blij met mijn plek en heb het erg naar mijn zin. Mijn klanten worden professioneel ontvangen, die uitstraling werkt ook door richting mijn eigen bedrijf. Ook heb ik regelmatig contact met de andere ondernemers in H164 en wisselen we ervaringen rondom het ondernemerschap uit!”
 
Ondernemen bevalt heel goed
“Ik voel me echt als een vis in het water als ondernemer! Mijn drijfveer zit niet in geld, maar in het helpen van mensen op een positieve manier. Ze moeten hier weggaan met een blijer gevoel dan toen ze binnenkwamen. Ik kijk naar het totaalplaatje van werk en privé, en waar ik kan helpen op een zo praktisch mogelijke manier. Veel mensen in dit werk komen vanuit de psychologie, ik vanuit de HR. Vandaar die praktische kant. Ik geef mensen handvatten mee en maak veel gebruik van verschillende tools en assessments.”
 
Mensenwerk
Het werk dat Martine doet is bij uitstek mensenwerk. Mensen willen zaken doen met haar als persoon. Haar grote netwerk dat ze in al die jaren heeft opgebouwd draagt hier aan bij. “Maar dan nog ben ik blij verrast met alle opdrachten die ik tot nu toe al heb gehad. Heel veel acquisitie heb ik nog niet hoeven doen en dat had ik nooit durven dromen! Ik heb vooral veel opdrachten in de zorg, het onderwijs en de techniek. Mooie sectoren waarin ook veel te doen is over duurzame inzetbaarheid. Maar ik sta ook altijd open voor nieuwe opdrachten en ideeën!”
 
Toekomst
“Hoe houd ik mensen vitaal? Dat staat nooit stil, is continu in ontwikkeling en daarin wil ik mezelf blijven ontwikkelen! Ik volg veel trainingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste tools en assessments. Ik wil nieuwe workshops ontwikkelen, mijn dienstverlening uitbreiden. Allemaal gericht op werkverblijding en duurzame inzetbaarheid.”
 
Check de website: www.vitalentiz.nl