Chloé Happy in Organising
Chloé van Driel

Chloé van Driel uit Hengelo startte in september 2016 als personal organiser onder de naam Chloé Happy in Organising. Chloé coacht en begeleidt mensen bij het aanbrengen van orde, overzicht en structuur in huis of op het werk. Denk daarbij aan het verzorgen van de administratie, opruimen, verhuizen, plannen en time management. Zowel particulieren als zelfstandig ondernemers en werkgevers kunnen bij haar terecht. “Denk bijvoorbeeld aan iemand die tegen een burn-out aan zit. Die kan ik zowel thuis als op het werk begeleiden. Of iemand die ziek wordt en geen tijd meer heeft om het huis netjes te houden. Ook mensen met ADHD of ADD en problematische verzamelaars help ik. Particulieren met een PGB kunnen ook bij mij terecht. Ik lever echt maatwerk. Wanneer is iets netjes en opgeruimd? Daar is geen standaard voor, dat is per persoon verschillend. Daarnaast geef ik ook workshops, trainingen en lezingen over wat opruimen met je kan doen en hoe je dit kunt doen.”

“Waarom ik voor mezelf begonnen ben? Ik wilde graag doen wat ik echt leuk vind en niet meer voor een werkgever werken. Ik wil zelf bepalen wat ik doe met mijn tijd en wanneer. Ik dacht er al een poosje over na om te starten met een eigen bedrijf en heb uiteindelijk de knoop doorgehakt en mijn baan opgezegd. Een moedige stap vond ik zelf, omdat ik voorheen altijd alleen maar voor zekerheid ging”, aldus Chloé. “Blijf bij jezelf en volg je hart”, wil Chloé andere starters meegeven.

Chloé heeft de opleiding voor professional organiser gevolgd en afgerond. Ze had bij de start wel behoefte aan een sparringpartner en feedback. “Ik kan veel zelf, maar heb altijd behoefte om dingen te delen en wil graag nieuwe dingen leren”. Een vriend van Chloé die ook voor zichzelf is begonnen had goede ervaringen met het ROZ en wees haar hier op. 

“Bij het ROZ heb ik een aantal trainingen gevolgd zodat ik op de hoogte was van wat er allemaal komt kijken bij het ondernemerschap. Het leuke is dat je tijdens de trainingen met andere ondernemers bent die in dezelfde situatie zitten als jij. Mijn adviseur Marieke heeft mij in contact gebracht met één van de ROZ coaches. Zij heeft me geholpen mijn naamsbekendheid te vergroten en gaf advies over mijn website.”

Het enige waar Chloé weleens tegenaan loopt sinds de start van haar bedrijf is zijzelf. En dat ervaart ze niet als negatief, maar als een mooie les. “Als zelfstandig ondernemer moet je echt alles zelf doen. Jij bent verantwoordelijk voor wat wel en niet goed gaat. Zo kwam ik erachter dat ik het lastig vind om keuzes te maken en dat ik soms gewoon moet ‘doen’ in plaats van ‘denken’. Wat ik als meest positieve ervaar is de vrijheid. Vrijheid in alles wat ik doe en niet doe; ik maak de beslissingen en deel mijn tijd in zoals ik het wil. Ik krijg er ook veel energie van”.

Omdat het vak ‘Personal Organiser’ nog vrij nieuw is in Nederland en met name in Twente, is Chloé nog steeds druk bezig met het vergroten van haar naamsbekendheid. “Mensen willen bij een personal organiser weten wie de persoon achter het bedrijf is. Ik kom natuurlijk wel bij je thuis of op jouw werkplek en zie dan alles. Gemiddeld doet een potentiële klant er vijf maanden over om daadwerkelijk een afspraak met mij te maken”. Chloé is nu twee jaar verder en heeft een goede start gemaakt. Nu wil ze verder groeien. “Ooit zei iemand me dat je als zelfstandig ondernemer klein moet beginnen en groot moet dromen. Nou, dat doe ik al. Ik droom ervan de opruimgoeroe van Twente en omgeving te worden”. 

Meer info: www.happyinorganising.nl